People Education Research Industrial Agenda  
 
Overview MSc info MSc program MSc topics ET TN WBMT  

 

Marker Robot Control


Subject: Marker Robot Control
Staff Mentor: prof. R. Babuška
Other Mentor(s): J. Schuurmans (dotxcontrol.com)
Keywords: Industrial processes; Mechatronics, robotics and micro-systems
Description: DotX Control Solutions, gevestigd in Alkmaar, Noord-Holland, levert modelgebaseerde regeltechnische diensten en producten voor de procesindustrie, windturbines en robotica. DotX is partner van Tebulo, welke o.a. Marker-robots levert aan de staalindustrie. Een Marker-robot schrijft merktekens op een rol staal. Het is in feite een grote printer.

Probleemstelling De huidige besturing van de Marker-robots gaan uit van een volledige ronde rol staal. In de praktijk komen afwijkingen van de ronde vorm voor, welke kunnen leiden tot storingen. Daarnaast is er behoefte aan kortere cyclustijd (benodigde tijd voor het schrijven van tekens per rol).

Afstudeeropdracht Ontwikkelen en testen van besturing voor de Marker-robot waarmee op onronde rollen staal kan worden geschreven met een zo kort mogelijke cyclustijd. Het testen van de besturing vindt plaats op een proefopstelling in Heerhugowaard (Noord-Holland), waarbij de robot is voorzien van een laser om het te schrijven oppervlak te scannen.

Locatie Het afstudeerwerk wordt grotendeels uitgevoerd in Alkmaar en Heerhugowaard.Back to list

Last modified: 30 November 2009, 9:12 UTC
Search   Site map